Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 3 december 2013

1995 Krug


(48 % pinot noir, 35 % chardonnay, 17 % pinot meunier)

När: 28 oktober 2013 (strax efter att Malmö FF säkrat SM-guldet)

Var: Hemma

Doft: Brödig och nötig doft med rostade toner. Inslag av nougat, röda äpplen, honung och rostat bröd.

Smak: Frisk, något utvecklad och aningen kryddig smak. Inslag av röda äpplen, nougat, apelsin och grapefrukt. Lång härlig eftersmak!

Kommentar: Fantastisk guldgul färg! Krug 95 är ett underbart vin redan idag, men det dröjer säkert tio år till innan det når sin topp! 1995 var en mycket bra årgång i Champagne och det är naturligtvis ingen högoddsare att även Krug lyckades exceptionellt bra detta år.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2020-2030 


2 kommentarer:

 1. Ah, Krug 1995.

  Den första Krug vintage jag drack (och därmed har den en alldeles egen plats i mitt hjärta, trots att 1996 hunnit bli märkbart större vid det här laget, enligt min mening), och troligen den jag druckit flest gånger, senast för ett par månader sedan.

  Alltjämt är det en riktigt bra champagne, vilket man, precis som du säger, kan vänta sig av Krug från ett såpass bra år som 1995.
  Komplex och rik som en Krug vintage.
  Eftersmaken är lång och otroligt tillfredställande.

  Jag skulle nog ge vinet kring 95-96 poäng.

  Bra recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Det är verkligen en fantastisk champagne och det är inte omöjligt att jag också ger det 95-96 poäng nästa gång jag dricker det!

   Radera