Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 8 december 2013

Leclerc Briant La Ravinne


(100 % pinot meunier)

När: 1 november 2013

Var: Hos Jens i Fiskebäck

Doft: Kraftfull, utvecklad, kryddig doft med brända toner. Inslag av torkad frukt och röda äpplen.

Smak: Utvecklad, fruktig smak med inslag av persika och mogna äpplen.

Kommentar: Dracks som en del i en vertikalprovning av tre av Leclerc Briants vingårdschampagner: Les Crayères, Les Chèvres Pierreuses och La Ravinne. Övriga viner i serien är Le Clos des Champions (från Cumières), som dock inte görs längre, och La Croisette (Épernay). Om ett par år kommer man även att släppa Les Quatriémes (Verneuil). Samtliga viner är uttrycksfulla exempel på vad den unika jordmånen i respektive vingård betyder för det färdiga vinets karaktär. Och på hur bra resultatet blir med hjälp av ekologisk odling! Alla är bland de bästa årgångslösa champagner som finns på marknaden.

Vingården La Ravinne ligger i Verneuil, 25 km väster om Épernay. På den två hektar stora jordlotten odlas uteslutande pinot meunier. Alla som deltog i provningen tyckte att det här var kvällens bästa vin!

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2015-2018
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar