(100 % chardonnay)
När:
16 november 2013
Var:
Hemma
Doft:
Stor, utvecklad doft med rostade toner. Röda äpplen, smörkola, rostat bröd och
honung.
Smak: Underbar! Utvecklad, torr och frisk smak med inslag av röda äpplen, hasselnötter och
blodgrape. Fortfarande mycket syra! Lång, härlig eftersmak av citrus och
citrusskal.
Kommentar: Cuvée St-Vincent från R&L Legras är alltid en trevlig
upplevelse! Jag drack den här årgången första gången i slutet av 2007. Då var
det ett riktigt bra vin med intressant potential. Idag är det majestätiskt! Och
det kommer att fortsätta utvecklas i många år till. Gyllengul färg med ganska
klena bubblor.
Cuvée St-Vincent 1996 har
nyligen släppts på nytt, nydegorgerad (sommaren 2013) och med ny etikett, men
flaskan jag drack var från det ursprungliga släppet, köpt på Systembolaget i
september 2007.
Betyg idag: 94
Sannolikt bäst: 2015-2022
Hej !
SvaraRaderaTack för din blogg! Ibland ser jag ngt som även jag provat, och så denna vincent. Jag provade även den "nya" nyligen med några andra, och vi var inte nöjda. Vi provar blint och de gånger vi haft nydegorgerade så upplever många att det känns "ostrukturerat", på samma gång utvecklat o för ungt och det är svårt att känna om det "kommer att bli ngt". Kanske skall det sparas länge till. Det gör man ju med det vin som degorgerades "första gången", det ligger man ju på flera år! Vad säger du om du förstår vad jag menar?
Hej! Tack för din kommentar! Jag misstänker att ni druckit det för tidigt. Och kanske utan att lufta det först? Min erfarenhet är att man ska spara nydegorgerade viner. Hur länge beror naturligtvis på tycke och smak och på hur gammalt vinet är. Personligen skulle jag vänta med att dricka den nysläppta Cuvée St-Vincent 96 åtminstone ett halvår till!
SvaraRadera