Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 15 januari 2014

1996 Dom Ruinart


(100 % chardonnay)

När: 29 november 2013

Var: Hemma

Doft: Stor, utvecklad och komplex doft med rostade toner. Inslag av rostat bröd, honung, nektar och en aning mint. Efter hand uppstår viss rökighet och därefter toner av gräddkola och knäck.

Smak: Frisk, torr, bitter och något utvecklad smak. Inslag av röda äpplen, mineral, mogen grapefrukt och apelsinskal. Lång eftersmak av äpplen och äppleskal. Mycket syra!

Kommentar: Det här är ett komplext och mycket bra vin! Syran är dock ganska påträngande, vilket gör att det fortfarande känns relativt ungt. Om syran balanseras kommer det utan tvekan att bli ett riktigt stort vin, men det behöver sannolikt lagras i fem år till!

Betyg idag: 92

Sannolikt bäst: 2018-2030


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar