Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 19 juni 2021

Christophe Mignon Ratafia de Champagne Pinot Noir

(100 % pinot noir)

 

31 januari 2021 (hemma)

 


 

Den andra flaskan i Christophe Mignons ratafialåda är Pinor Noir. Liksom de båda systervinerna Meunier och Chardonnay är den här utgåvan baserad på årgångarna 2018 (2/3) och 2017 (1/3).

 

Det här är en otroligt bra ratafia. Den är klart bäst av vinerna i Mignons trio och kanske den bästa ratafia jag någonsin druckit! Den har möjligen inte samma breda doftspektrum som systervinerna, men den är väldigt koncentrerad och oerhört harmonisk. Jag dricker den vid totalt 8 tillfällen under en period om 22 dagar. Den presterar som bäst under dagarna 5-11, men håller ihop väldigt bra åtminstone t o m dag 15.

 

Doft: Söt, bärig och parfymerad. Inslag av mogna körsbär och andra mörka bär samt torkad frukt och nylagad pasta. Senare även mandelmassa. Dag 11 dyker det är upp lite sherrytoner.

 

Smak: Oljig, fyllig, fruktig och söt smak med fantastisk koncentration. Mycket harmonisk! Mogna körsbär och söta röda äpplen samsas med mogna svarta vinbär. På sjunde (!) dagen kommer även mandelmassan.

 

Betyg idag: 92

 

Sannolikt bäst: 2020-?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar