Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 13 juni 2021

2015 Georges Remy Blanc de Noirs Millésime

(100 % pinot noir)

 

(Inlägg 1 500!)

 

21 januari 2021 (hemma)

 

 


Efter mitt första möte med Georges Remy, gårdagens flaska med instegsvinet Les Quatre Terroirs, går jag nu vidare med denna årgångschampagne. Den är gjord på pinot noir från vingården Les Vaudayants i Bouzy. I likhet med producentens övriga champagner får den sin första jäsnig och viss lagring på fat. Vidare är den ofiltrerad och den har genomgått den malolaktiska jäsningen. Flaskan blev degorgerad i augusti 2019 utan dosage. Total produktion av denna årgång: 623 flaskor. Aktuell årgång idag är 2016.

 

Det här är en mycket bra champagne med tydlig potential att bli ännu bättre med fem-sex års ytterligare lagring.

 

Doft: Komplex, fruktig, kryddig och något oxiderad doft med tydlig sälta. Inslag av äpplen, hallon, björnbär, tobak, ek, mandlar och ostdisk.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr med viss sälta och en härlig koncentration. Äpplen och blodgrape samsas med hallon och lakrits.

 

Betyg idag: 87(+)

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar