(100 % pinot noir)
11 juli 2018 (hemma)
Laurent-Perriers
årgångslösa roséchampagne, som skapades 1968, görs på 100 % pinot noir och med
hjälp av maceration (48-72 h). Druvorna kommer från tio olika byar, inklusive
grand cru-byarna Ambonnay, Bouzy, Louvois och Tours-sur-Marne. Dosagen uppgår
till 9 g/l. Flaskan köpt på Systembolaget i februari 2016.
Det här är en väldigt
charmig och lättdrucken rosé! Förvisso inte det största vinet fransmännen
trampat, men mycket bra och ett perfekt sällskap en ljummen sommarkväll i
bersån!
Doft:
Utvecklad, bärig och jordig doft med något vegetativa toner. Inslag av söta
jordgubbar, spritpenna och bröd.
Smak:
Bärig, frisk och fint koncentrerad smak av jordgubbar, blodapelsin och röda
äpplen. Tydlig dosage.
Betyg idag: 84
Sannolikt bäst: 2018-2023
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar