(60 % pinot noir, 40 %
chardonnay)
16 februari 2017 (hemma)
Francis Boulard är en
producent som gör mycket rena och ”naturliga” champagner. Den här bygger till
30 % på 2010 års skörd med tillägg av reservviner från 2008 och 2009.
Buteljerad i juli 2011 och degorgerad i mars 2014. Dosage på 5 g/l, d v s extra
brut. Flaskan köpt på La Cave Colbert i Reims i augusti 2016.
Det här är en relativt
enkel, men trevlig champagne. Den dricks över tre dagar och håller ihop bra.
Vinner sannolikt på några års ytterligare lagring!
Doft:
Brödig och något kryddig doft med inslag av brioche, hö, jäst, gul frukt,
citron, honung och hyacint.
Smak:
Mycket frisk, fruktig och torr. Persika, citrus, en aning honung och
citrusskal. Påtaglig syra.
Betyg idag: 83
Sannolikt bäst: 2020-2024
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar