Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 12 april 2017

2010 Ridgeview Knightsbridge

(50 % pinot noir, 50 % pinot meunier)

2 februari 2017 (hemma)

Mousserande viner från England har förutsättningar att vara både bra och champagnelika och producenter som Ridgeview, Nyetimber och Hush Heath har på ganska kort tid uppnått en framträdande position på marknaden – inte minst i hemlandet.

Knightsbridge från Ridgeview är en blanc de noirs, gjord på lika delar pinot noir och pinot meunier. Dessvärre är det ett ganska endimensionellt vin och inte alls lika bra som övriga bubbel jag provat från producenten. Flaskan köpt via Systembolagets beställningssortiment i augusti 2015. Vinet har sedan dess bytt namn till Blanc de Noirs och aktuell årgång idag är 2013.

Doft: Något utvecklad men relativt diskret. Inslag av jäst, mineral, kex och rostat bröd.

Smak: Torr och ganska tunn smak av vattniga Golden Delicious-äpplen, marsipan och citrusskal. Medellång eftersmak av äppelskal. Hög syra.

Betyg idag: 74

Sannolikt bäst: 2017-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar