Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 29 mars 2017

2006 Charles Dufour La Sauvage

(100 % chardonnay)

29 januari 2017 (hos Martin D & Emma)Den här champagnen är gjord på chardonnay från Charles Dufours odlingar i byn Essoyes. Flaskan degorgerad i mars 2016. Utan dosage.

Det här är en välgjord champagne som mycket väl kan lyfta med några års lagring. Idag, mindre än ett år efter degorgering, känns den väldigt ung. Doftmässigt är den klart komplex och lovar betydligt mer än vad den något endimensionella smaken levererar.

Doft: Komplex och något utvecklad doft med inslag av äpplen, kex, mogen citrus, hallon, röda vinbär och gräddkola. Senare, efter lång tid i glaset, brända toner med lite brända brödkanter.

Smak: Frisk, mycket torr och ung. Lite kartig. Glasutvecklingen är nästan obefintlig och jag hittar egentligen inte mycket mer än gröna äpplen.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2020-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar