Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 25 mars 2017

2002 R&L Legras Présidence

(100 % chardonnay)

20 januari 2017 (hemma)

Vid sidan av den fantastiska Cuvée St-Vincent gör R&L Legras även detta årgångsvin, på chardonnay från gamla stockar i firmans hemby Chouilly.

Det här är en mycket bra champagne, även om den känns lite oförlöst till en början. Den dricks lyckligtvis över två dagar och är klart godare och mer harmonisk dag två. Baserat på den här flaskan börjar den närma sig optimalt drickfönster, men ett till två års ytterligare lagring kommer att förbättra förutsättningarna!

Flaskan köpt på Systembolaget (beställningssortimentet) i maj 2014. Okänt degorgeringsdatum.

Doft: Utvecklad och komplex doft av äpplen, mineral, gurka, nötter, askfat (!) och grädde.

Smak: Frisk, torr, utvecklad men ändå lite kartig. Dessutom klart rökig, i stil med cigarettrök (kanske inte så konstigt att den luktar askfat då)! Jag hittar dessutom äpplen, citron, mandlar, honung, citronskal och gräddkola.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2018-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar