Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 27 mars 2017

2003 Comtes de Champagne Rosé

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

27 januari 2017 (hemma)

Det släpptes ingen ”vanlig” (vit) Comtes de Champagne 2003, men uppenbarligen tyckte man på Taittinger att det fanns tillräckligt goda förutsättningar för att släppa det pinotdominerade systervinet. Comtes de Champagne Rosé görs på ungefär 70 % pinot noir (varav 12-15 %-enheter rött vin) och 30 % chardonnay. Den här flaskan hittade jag hos Leisner Wine i Köpenhamn i december 2016.

Champagnen dricks över två dagar. Den är så klart mycket bra, men inte riktigt så spektakulär som man förväntar sig av en Comtes de Champagne Rosé. Den är något bättre dag två, men baserat på den här flaskan tror jag inte den här årgången vinner något på ytterligare lagring. Det är helt klart den svagaste Comtes de Champagne Rosé jag druckit.

Doft: Utvecklad, bärig och något kryddig doft av svarta vinbär, jäst, mineral, kex och rostat bröd.

Smak: Diskret, torr, bärig och något eldig smak av svarta vinbär, smultron och blodapelsin. Besvärande tunn!

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2015-2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar