Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 27 mars 2016

2009 Jérôme Prévost La Closerie Fac-simile

(ca 100 % pinot meunier)

11 mars 2016 (Relæ i Köpenhamn)

Den här dracks till en underbar lunch på enstjärniga Relæ i Köpenhamn. Mycket av både doft och smak känns igen från den fantastiska 2008:an (som jag skrev om här) men 2009:an är inte lika syrlig och framförallt inte lika koncentrerad. Icke desto mindre en mycket bra champagne!

Doft: Bärig, jordig och brödig doft med inslag av hallon, körsbär, hö och rosor. Senare även kex och lite lätt rostade toner.

Smak: Bärig, frisk och mycket torr smak av smultron, körsbär, tranbär, blodapelsin, lite järn och en antydan av apelsinskal. Påtaglig syra. Mycket lång och mycket torr eftersmak.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2019-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar