(70 % chardonnay, 30 %
pinot noir)
24 december 2015 (hemma)
Doft:
Brödig och blommig doft med inslag av jäst, äpplen,
päron, gula plommon och ingefära.
Smak:
Mycket frisk och torr smak med viss fatkaraktär, men inte
särskilt utpräglad. Ännu ung. Gröna äpplen, äppelskal, mineral, söt citrus och
lite tropisk frukt.
Kommentar: Efter instegschampagnen Grande Réserve, som görs på 70 % pinot noir
och 30 % chardonnay från två årgångar, är Grand Cellier nästa steg i Vilmarts
utbud. Grand Cellier har den omvända druvsammansättningen, d v s 70 %
chardonnay och 30 % pinot noir, och bygger på tre årgångar. I det här fallet
handlar det om årgångarna 2009, 2010 och 2011. I likhet med odlarens övriga champagner är den fatlagrad och gjord utan malolaktisk jäsning. Degorgerad i februari 2014.
Flaskan köptes vid ett besök hos Vilmart i oktober 2014.
Det här är en mycket bra champagne,
men i behov av längre lagring.
Betyg idag: 84(+)
Sannolikt bäst: 2019-2023
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar