Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 11 januari 2016

1996 Henriot Millésimé

(52 % pinot noir, 48 % chardonnay)

20 december 2015 (hemma)

Doft: Mogen och något kryddig doft med tydligt rostade och härligt oxiderade toner. Efter några timmars luftning även tydliga sherrytoner. Inslag av torkad frukt, mogna äpplen, rostade nötter, gräddkola och digestivekex.

Smak: Mogen, medelfyllig, gräddig och något bitter. Äpplen, citrus, mandlar och citrusskal. Fortfarande en påtaglig syra.

Kommentar: Äntligen fick jag möjlighet att dricka denna champagne igen! Den förra flaskan jag hade drack jag alldeles för tidigt och jag blev därför väldigt glad när jag hittade den i en butik i Berlin i slutet av november. Och den presterar verkligen på toppen av sin förmåga nu; smaken är fantastisk och doften är ännu bättre!

Betyg idag: 92

Sannolikt bäst: 2015-2019

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar