Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 31 december 2014

2000 Jacquesson Millésime

(50 % pinot noir, 50 % chardonnay)

22 november 2014 (hemma)

Doft: Mycket gul frukt, framförallt gula äpplen och aprikos. Ganska snabbt även gräddiga toner. Senare också inslag av gräddkola och rostat bröd.

Smak: Frisk, torr och något utvecklad. Gula äpplen, aprikos, grapefrukt och mineral. Mycket syra. Lång, aningen bitter eftersmak med inslag av äppelskal.

Kommentar: Består av pinot noir från Verzenay (20 %), Dizy (20 %) och Vauzelle Terme i Aÿ (10 %) samt chardonnay från Champ Caïn i Avize (50 %). Degorgerad i fjärde kvaralet 2009 och med en dosage på endast 2,5 g/l. Flaskan köpt hos Leisner i Köpenhamn i augusti 2014.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2016-2022



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar