Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 27 juli 2021

2009 Pierre Péters L’Esprit

(100 % chardonnay)

 

12 mars 2021 (hemma)

 


 

Vinmakaren Rodolphe Péters är själv mycket nöjd med den här årgången av L’Esprit och det är bara att hålla med! Det här är en mycket, mycket bra champagne från en årgång som sällan imponerar.

 

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig, något gräddig och efter hand rökig doft med viss sälta. Inslag av gröna äpplen, persika, citron, krita, en skiva brioche, gröna vingummin, lite hav, hasselnötter, honung och svarta vinbär.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och torr smak med tydlig sälta. Citrus och gröna äpplen får sällskap av svarta vinbär. Fin koncentration! Behaglig syra i bra balans med frukten. Lång eftersmak med en klick honung.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2020-2026

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar