Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 17 oktober 2019

2010 Cédric Bouchard Roses de Jeanne La Haute Lemblé

(100 % chardonnay)

25 juni 2019 (Tranan i Stockholm)La Haute Lemblé görs på chardonnay från en liten (0,118 hektar) odling som Cédric Bouchard planterade 2002. Den första årgången som producerades var 2004 (700 flaskor) och det här är den sjunde utgåvan. I likhet med odlarens övriga viner görs den utan dosage och även med så liten övrig påverkan som möjligt. Flaskan blev degorgerad i april 2014.

Det här är mycket bra, men samtidigt den svagaste av de årgångar jag druckit av denna champagne.

En viss förkylning stör mig denna dag, så möjligen ska dessa noter tas med en viss nypa salt!

Doft: Utvecklad, komplex och något fruktig. Inslag av äpplen (först gröna, senare gula), stenmjöl, citrusskal (citron eller lime?), marsipan, honung, mandlar, kex och pistage.

Smak: Mycket torr, frisk, något fruktig och till en början något bitter. Gula äpplen, grapefrukt, en gnutta honung och mogna päron.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2020-2025

Mina intryck av andra årgångar av Haute Lemblé (med länkar till resp inlägg):


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar