Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 31 oktober 2019

Vilmart Grand Cellier

(70 % chardonnay, 30 % pinot noir)

18 juli 2019 (hemma)Årgångslösa Grand Cellier från Vilmart görs på tre efterföljande årgångar och den här utgåvan är baserad på druvor från 2011, 2010 och 2009. Jag köpte två flaskor vid ett besök hos Vilmart i oktober 2014. Den första drack jag ett år senare med stor behållning, även om den kändes ung. Därför har jag goda förhoppningar om en trevlig upplevelse när jag korkar upp den här idag. Dessvärre visar det sig vara en dålig flaska… Den är inte korkskadad, men beter sig inte alls som den borde göra. Doften är förvisso bra, men smakmässigt är den ogin, endimensionell och klart obalanserad. Blint hade jag nog skrivit 75 poäng. Nu när jag vet vad det är blir det noll.

Doft: Utvecklad och komplex doft med inslag av jäst, citrus, gula äpplen, lakrits, rostat bröd, honung, lite gräs och lök.

Smak: Frisk, torr, aningen bitter och något eldig. Syra är påtaglig och den känns obalanserad och något endimensionell. Citron, vit persika och grapefrukt.

Betyg idag: 0

Sannolikt bäst: ?

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar