Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 7 oktober 2019

2006 Drappier Grande Sendrée

(55 % pinot noir, 45 % chardonnay)

15 juni 2019 (hos Daniel)


                      
Drappiers prestigevin med det (medvetet) felstavade namnet brukar vara ett någorlunda säkert kort! Det gäller även för denna 2006:a, även om det inte är den bästa årgången.

Dosagen uppgår till 5 g/l och flaskan blev degorgerad i februari 2014. Jag köpte den på Systembolaget i augusti 2014. Aktuell årgång idag är 2009. Om man får tro Systembolagets notoriskt opålitliga hemsida är det dock fortfarande 2006:an som finns tillgänglig i beställningssortimentet!

Doft: Utvecklad, fruktig och komplex. Inslag av gula äpplen, aprikos, lite honung, jordgubbar, svamp, ostkant och valnötter.

Smak: Något utvecklad, något fruktig och torr. Persika, äpplen och lite gräddkola.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2021-2026

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar