Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 5 juni 2019

Diebolt-Vallois Prestige

(100 % chardonnay)

23 februari 2019 (hemma)Årgångslösa Prestige från Diebolt-Vallois är alltid ett mycket säkert kort, men frågan är om inte den här utgåvan är den bästa jag druckit! Den bygger till lite mer än hälften på 2012 års fina skörd med tillägg av reservviner från 2011, 2010 och 2009. Druvorna kommer från odlingar i Cramant, Chouilly och Le Mesnil-sur-Oger. Flaskan blev rimligen degorgerad under andra halvåret av 2015 och dosagen uppgår till ca 7 g/l. Jag köpte den på Systembolaget i januari 2016. De flaskor som finns tillgängliga idag har 2015 som basår.

Doft: Utvecklad, fruktig och komplex doft med inslag av jäst, gula äpplen, kalk, grapefrukt, persika, krut, kex, hasselnötter och nougat.

Smak: Utvecklad och fruktig; torr men med viss sötma. Persika, apelsin och gula äpplen.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2019-2024

Tidigare intryck av denna champagne (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar