Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 19 maj 2019

2008 Amour de Deutz Rosé

(64 % pinot noir, 36 % chardonnay)

6 februari 2019 (hemma)Den här halvflaskan är en härlig liten rackare! Den är fortfarande relativt ung, men presterar riktigt bra redan nu.

Amour de Deutz Rosé görs med hjälp av blandning, där färgen kommer från det tillsatta röda vinet (9 %). Dosagen uppgår enligt uppgift till 10 g/l. Den här flaskan var en del av ett trepack prestigechampagner från Deutz, som jag köpte på Leisner Wine i Köpenhamn i december 2015. 

Doft: Utvecklad, komplex, bärig och något jordig doft med inslag av körsbär, rosor, smultron, mjölkchoklad, kex, gräddkola, blodgrape och röda vinbär.

Smak: Frisk, bärig, torr och något utvecklad smak av röda äpplen, mogna smultron, hallon samt röda och svarta vinbär. Fin balans mellan en överraskande snäll syra och den fina frukten (som är boostad med dosage)!

Betyg idag: 89(+)

Sannolikt bäst: 2022-2030


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar