(100 % pinot noir)
30 april 2016 (Fri Vin
2016 i Köpenhamn)
Dominique Moreau, som
släpper sina champagner under etiketten Marie-Courtin, är tveklöst en av
Champagnes mest intressanta odlare för tillfället. Hon gästade nyligen
vinmässan Fri Vin 2016 i Köpenhamn, där jag fick möjlighet att prata med henne
och prova fyra av hennes champagner. Résonance, som tillsammans med systervinet
Efflorescence står för merparten av hennes begränsade produktion, görs på
ståltank. I likhet med producentens övriga champagner är den gjord på
biodynamiskt odlade druvor och helt utan dosage. I detta inlägg kan du läsa
lite mer om denna champagne och om Dominiques arbetssätt!
Den här flaskan degorgerades
så sent som i mars i år och är förstås alldeles för ung i dagsläget. Men även
om den kommer att växa med några års lagring är den mycket bra redan idag! Det
är för övrigt den första champagnen jag druckit från 2013. Officiellt är den
givetvis årgångslös eftersom den inte hunnit ligga de 36 månader på jästfällningen som krävs för att få årgångsbetecknas.
Doft:
Underbar, fruktig, kryddig och något utvecklad doft med inslag av päron och
sten.
Smak:
Mycket frisk, mycket torr och sluten. Mineral och lite kex.
Betyg idag: 85(+)
Sannolikt bäst: ca 2021-2025
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar