Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 23 maj 2016

2012 Marie-Courtin Efflorescence

(100 % pinot noir)

30 april 2016 (Fri Vin 2016 i Köpenhamn)

Efflorescence görs på druvor från samma sluttande vingård som Résonance men medan druvorna till systervinet tas från toppen av sluttningen, där lagret av matjord är tunt, görs Efflorescence på druvor från foten av sluttningen där jorden är rik på lera. Efflorescence vinifieras dessutom på ekfat istället för ståltank. Totalt gjordes de 6 000 flaskor av denna champagne.

Oj, den här champagnen kommer att bli fantastisk om man ger den (minst) fem års lagring! Redan idag är den mycket bra. Dominique själv säger att det är den bästa Efflorescence hon gjort. Flaskan degorgerad i januari 2016.

Doft: Något utvecklad doft med fatkaraktär. Mycket röda äpplen samt en del jäst.

Smak: Stram, frisk och mycket torr smak av äpplen och citron.

Betyg idag: 86(++)

Sannolikt bäst: ca 2022-2027


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar