(100 % pinot noir)
30 april 2016 (Fri Vin
2016 i Köpenhamn)
Efflorescence görs på
druvor från samma sluttande vingård som Résonance men medan druvorna till systervinet tas från toppen av sluttningen,
där lagret av matjord är tunt, görs Efflorescence på druvor från foten av
sluttningen där jorden är rik på lera. Efflorescence vinifieras dessutom på ekfat istället för
ståltank. Totalt gjordes de 6 000 flaskor av denna champagne.
Oj, den här champagnen
kommer att bli fantastisk om man ger den (minst) fem års lagring! Redan idag är
den mycket bra. Dominique själv säger att det är den bästa Efflorescence hon
gjort. Flaskan degorgerad i januari 2016.
Doft:
Något utvecklad doft med fatkaraktär. Mycket röda äpplen samt en del jäst.
Smak:
Stram, frisk och mycket torr smak av äpplen och citron.
Betyg idag: 86(++)
Sannolikt bäst: ca 2022-2027
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar