Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 8 februari 2016

Paul-Etienne Saint Germain Exception

(100 % pinot noir)

22 januari 2016 (hemma)

Exception från Paul-Etienne Saint Germain görs på pinot noir från Verzenay. Officiellt är den årgångslös men den är helt och hållet gjord på 2006 års skörd. Dosage på 7,7 g/l. Det här är en mycket bra champagne! Flaskan köpt vid ett besök hos producenten i september 2013.

Doft: Utvecklad, brödig och fruktig doft med rostade toner. Inslag av punschpraliner, motorolja (!), aprikos, rostat bröd och mandelmassa. Punschpralinerna och motoroljan mattas dock med tiden.

Smak: Kraftfull, utvecklad, frisk och något bitter smak med toner av punsch. Kex, aprikos, mandlar och grapefrukt. Påtaglig syra.

Betyg idag: 88

Sannolikt bäst: 2016-2021

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar