Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 16 juli 2014

2003 Tarlant Rosé Prestige


(88 % chardonnay, 12 % pinot noir)

4 juni 2014 (hemma)

Doft: Bärig och brödig doft med brända toner. Jordgubbssylt, aprikos, bränt bröd och smör.

Smak: Frisk, torr och fruktig. Röd frukt, smultron och grapefrukt. Relativt mycket syra. Medellång, torr eftersmak.

Kommentar: 2003 var en svår årgång med frost långt in på våren och en efterföljande mycket varm och torr sommar. Tarlant påbörjade skörden redan i augusti, vilket var första gången sedan 1947. Till den här champagnen kommer druvorna från vingårdarna L’Enclume, Notre-Dame, Four à Chaux och Les Aulmes. Delvis jäst på fat. Ingen malolaktisk jäsning. Buteljerad i maj 2004 och degorgerad i november 2012. Dosage på 3 g/l.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2017-2022



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar