(88 % chardonnay, 12 %
pinot noir)
4 juni 2014 (hemma)
Doft:
Bärig och brödig doft med brända toner. Jordgubbssylt, aprikos, bränt bröd och
smör.
Smak:
Frisk, torr och fruktig. Röd frukt, smultron och grapefrukt. Relativt mycket
syra. Medellång, torr eftersmak.
Kommentar: 2003 var en svår årgång med frost långt in på våren och en
efterföljande mycket varm och torr sommar. Tarlant påbörjade skörden redan i
augusti, vilket var första gången sedan 1947. Till den här champagnen kommer
druvorna från vingårdarna L’Enclume, Notre-Dame, Four à Chaux och Les Aulmes.
Delvis jäst på fat. Ingen malolaktisk jäsning. Buteljerad i maj 2004 och
degorgerad i november 2012. Dosage på 3 g/l.
Betyg idag: 87
Sannolikt bäst: 2017-2022
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar