Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 23 oktober 2023

2004 Fleur de Passion

(100 % chardonnay)

 

14 mars 2023 (hemma)

 


 

Det här är en fantastisk årgång av Fleur de Passion – en av de allra bästa! Jag drack Fleur de Passion 2004 för första gången i oktober 2014 hemma hos vänner i Épernay och redan då imponerade den. Idag har den utvecklats ytterligare samtidigt som den fortfarande känns otroligt spänstig. Den håller ihop bra över fyra dagar.

 

Doft: Underbar! Utvecklad, fruktig, blommig, gräddig och komplex. Inslag av lime, mogna äpplen och grillchips som följs av våfflor, chokladpralin, vanilj, kryddpeppar, mint och vetebulle.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och mycket torr. Den är härligt ren och otroligt fräsch med fin intensitet, hög syra och bra energi. Toner av lime och mogna gula äpplen får sällskap av persika, vanilj, marsipan och senare även hasselnötter.

 

Betyg idag: 93

 

Sannolikt bäst: 2021-2028

 

Mina tidigare intryck av Fleur de Passion 2004:

2014-10-28: 91

2 kommentarer:

  1. Gillar grillchips-noten, snyggt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag gissade att den skulle gå hem! :)

      Att lägga upp en kommentar två minuter efter att inlägget publicerades är för övrigt otroligt imponerande!

      Radera