Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 8 oktober 2017

2008 Georges Vesselle Millésime Brut Zero

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

27 juli 2017 (Le Foch i Reims)Som namnet antyder är den här champagnen gjord helt utan dosage. Det i kombination med den syrarika årgången ger i dagsläget en klart stram upplevelse. Champagnen känns helt enkelt lite för ung idag! Den är dessutom en av de svagaste 2008:or jag druckit. Det omdömet kan dock förändras om man ger den några års lagring!

Doft: Komplex, men mycket knuten. Inslag av citron, äpplen och lite torkad frukt. Senare, efter längre tids luftning, även smultron och hallon.

Smak: Ung och oförlöst; mycket torr. Hög syra. Citron, omogna päron, röda äpplen, smultron och hallon.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2021-2027

Dracks på enstjärniga Le Foch i Reims i samband med en sjurätters middag. Vi serverades närmast obscena mängder mat, bl a i form av dessa rätter:

Och inte minst ett gäng ostar från den fantastiska ostvagnen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar