Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 14 juni 2016

2012 Piollot Les Gravelées

(100 % pinot noir)

30 april 2016 (Fri Vin 2016 i Köpenhamn)

Roséchampagnen Les Gravelées görs på pinot noir från vingårdsläget Les Gravelées i odlarens hemby Polisot. Den görs genom maceration (24 timmar), utan dosage och utan tillsats av svavel. Flaskan degorgerad i mars 2015. Det är svårt att säga vilken potential den här champagnen har, men den behöver helt klart lagras för att komma till sin rätt!

Doft: Kryddig och bärig doft med tydliga inslag av jordgubbssylt och hallonkompott.

Smak: Mycket torr, något kryddig och ganska sluten; klart rödvinslik. Röda bär och lite lakrits.

Betyg idag: 81

Sannolikt bäst: 2022-2026



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar