Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 29 april 2015

1994 Drappier Rosé

(100 % pinot noir)

2 april 2015 (hemma)

Doft: Komplex, pikant och kryddig doft med något brända toner. Till en början överväldigas man av en tydlig doft av gödselstack (!) och mogna hallon. Efter ett par timmars luftning framträder tydliga pinot-toner; doften är bärig och klart animalisk – men snarare av stall än gödsel – med inslag av hallon och en aning cola. Jag sparar en del av flaskan till dagen efter och även då är de stalliga tonerna påtagliga. Samtidigt framträder svarta och röda vinbär.

Smak: Frisk, torr, bärig och aningen bitter smak. Till en början förvånansvärt outvecklad men efter ett par timmars luftning blommar den ut! Hallon, röda och svarta vinbär samt en aning blodgrape. Dagen efter har den utvecklats ytterligare.

Kommentar: Det här är sjukt bra och ännu ett bevis på Drappiers storhet! Flaskan degorgerad i december 2013. Kan utvecklas ytterligare med ett par års lagring.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2017-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar