Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 28 april 2015

1992 Drappier Carte d’Or

(pinot noir, chardonnay, pinot meunier)

1 april 2015 (hemma)

Doft: Mogen och kryddig doft med inslag av russin, smör, fat och mogna äpplen.

Smak: Underbar, perfekt mogen, torr och aningen, aningen bitter. Tydliga drag av Pommac! Det är äpplen, apelsin och apelsinskal med en tydlig fatkaraktär. Lång, torr eftersmak.

Kommentar: Jäklar, vilken häftig champagneupplevelse! 1992 var inget stort år i Champagne, men många av de stora husen gjorde ändå en årgångschampagne detta år och det gjorde man även på Drappier. Det här är en underbar champagne som är perfekt mogen i dagsläget! Det lilla huset i Urville nere i Côte des Bar, Champagnes sydligaste del, har en skattkammare av gamla flaskor som de löpande degorgerar och säljer på plats. Den här flaskan degorgerades i mars 2014, vilket också är tydligt angivet på etiketten. Köpt vid ett besök i oktober 2014.

Betyg idag: 92

Sannolikt bäst: 2014-2017


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar