Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 18 april 2015

Agrapart & Fils 7 Crus

(100 % chardonnay)

27 mars 2015 (hemma)

Doft: Komplex, blommig, parfymerad och något kryddig doft. Jäst, brioche, äpplen, mineral (kalk) och citrus. Efter ett tag framträder fantastiska brända toner!

Smak: Frisk, torr och efter hand något fruktig. Päron, kalk och citrus. Något tunn.

Kommentar: 7 Crus är Agraparts enklaste champagne. Namnet syftar på att druvorna kommer från de sju byarna Avize, Cramant, Oger, Oiry, Avenay-Val-d’Or, Bergères-lès-Vertus och Mardeuil. Den bygger på två årgångar där hälften av den äldsta årgången är fatlagrad. Den här flaskan buteljerades i maj 2011 vilket innebär att de aktuella årgångarna är 2009 och 2010. Degorgerad i september 2013 och med en dosage på 7 g/l. Köpt på Enoteca i Köpenhamn i november 2013.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2018-2023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar