Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 24 april 2016

Paul Bara Brut Réserve

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

8 april 2016 (hemma)

Paul Baras standardchampagne håller hög klass. Firmans välrenommerade odlingar i Bouzy (10,5 hektar) och grannbyn Ambonnay (0,5 hektar) borgar så klart för detta. Dessa både grand cru-byar är framförallt kända för sin exceptionella pinot noir, som också är den dominerande druvan i Paul Baras viner.

Den här flaskan köpte jag vid ett besök hos Paul Bara i oktober 2014. Champagnen känns fortfarande ganska ung och kommer att fortsätta utvecklas med ett par års ytterligare lagring.

Doft: Brödig och parfymerad doft med inslag av jäst, äpplen, päron, ingefära och kex.

Smak: Torr, syrlig och medelfyllig smak av hasselnötter, gröna äpplen och citrus.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2018-2022


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar