(100 % chardonnay)
23 mars 2016 (hemma)
Det här är en variant av
Pierre Moncuits årgångschampagne som är gjord utan dosage. Den är mycket bra
idag och ger ett klart trevligare intryck än vad den ”vanliga”
2005:an, d v s den med dosage, gjorde när jag drack den i januari 2014 (se mina intryck av den här). Det
beror dock mer på att den här flaskan fått längre lagringstid än att den nödvändigtvis är en bättre champagne! Flaskan dracks över två dagar och till
skillnad mot många andra champagner vinner den inte på att sparas till dagen
efter. Det gör att jag tror att denna champagne har ganska begränsad utvecklingspotential framöver. Även om druvor från Le Mesnil är kända för att skapa lagringsdugliga champagner, tror jag att årgången - 2005 var inte något stort år i Champagne - begränsar potentialen i detta fall. Flaskan köpt vid ett besök hos producenten i Le Mesnil-sur-Oger i september 2013.
Doft:
Utvecklad och parfymerad doft med inslag av mineral, gröna och gula äpplen,
gula plommon, citrus, hasselnötter och smörkola.
Smak:
Utvecklad, frisk, syrlig, mycket torr och medelfyllig smak av äpplen, citron
och lite citronskal. På slutet även en antydan av Kalles Kaviar.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2017-2022
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar