(70 % pinot noir, 30 %
chardonnay)
När:
18 juli 2013
Var:
På Tim Raue i Berlin
Doft:
Aningen nötig doft med mycket gula äpplen! Efter hand lätt brända toner och
inslag av rostat bröd.
Smak:
Outvecklad, mycket frisk och torr smak med inslag av gröna äpplen och
grapefrukt.
Kommentar: Pinot noir-dominerade Egly-Ouriet håller till i Ambonnay och
grundades 1930. Man äger idag 9,7 hektar mark i grand cru-byarna Ambonnay,
Bouzy och Verzenay, där man odlar 75 % pinot noir och 25 % chardonnay.
Snittåldern på dessa stockar är närmare 40 år! Dessutom har man ett par hektar
odlingar med pinot meunier i Vrigny. Huset har på senare tid nått kultstatus
och nämns ofta i samma andetag som Selosse. Basvinerna är ekfatsjästa och
ofiltrerade, lagringstiden på jästfällningen generös och dosagen låg.
Den här flaskan var väldigt
ung och sluten! Kanske relativt nydegorgerad? Tyvärr missade jag att kolla
datumet på baksidesetiketten. Dracks på två-stjärniga Tim Raue i Berlin till lax
och dumplings.
Betyg idag: 83
Sannolikt bäst: 2018 – 2023
Hej, vad roligt att du bloggar om champagne. Vår största passion i livet är just champagne. Vi skriver också men med en lite annan vinkel, men också vi med intentionen att öka intresset för den ädla drycken. Kolla gärna vår sida om du vill. Www.champagne.se
SvaraRaderaHej! Kul att ni tittade förbi. Skål och lycka till med bloggandet!
SvaraRadera