Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 23 september 2013

2006 Francis Boulard Les Rachais


(100 % chardonnay)

När: 31 augusti 2013

Var: Hemma

Doft: Fruktig och brödig doft med inslag av aprikos, persika, torkad frukt och citron.

Smak: Mycket torr och mycket frisk smak med inslag av aprikos, persika, citron och grapefrukt. Mycket syra!

Kommentar: Efter att ha drivit familjefirman Raymond Boulard tillsammans med sina båda syskon startade Francis Boulard om 2009 tillsammans med sin dotter Delphine. Målsättningen med det nya huset är att jobba helt ekologiskt. För att lyfta fram den naturliga smaken i druvorna, använder de sig dessutom genomgående av mycket låg eller ingen dosage. Druvorna till Les Rachais kommer från en enda odlingslott där den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 43 år. Vinet är brut nature, d v s helt utan dosage. Det har jäst och lagrats på gamla ekfat, är ofiltrerat och framställt utan klarningsmedel. Degorgerat den 3 september 2012. En klart trevlig bekantskap!

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2018 – 2023




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar