(70 % pinot noir, 30 %
chardonnay)
24 april 2015 (Les
Solistes by Pierre Gagnaire i Berlin)
Doft:
Utvecklad, brödig doft med inslag av brioche, persika, röda äpplen, blodgrape
och nötter. Senare även rostat bröd.
Smak:
Utvecklad, frisk, fruktig, torr och något bitter smak. Persika, röda äpplen och
blodgrape. Relativt hög syra.
Kommentar: Louis Roederers årgångschampagne levererar konsekvent på en mycket
hög nivå och denna 2005:a är inget undantag. Den är till 70 % gjord på pinot
noir från Verzenay och till 30 % på chardonnay från Avize. Ungefär hälften av
vinerna är fatjästa. Ingen malolaktisk jäsning. Knappar man in koden från
baksidan av flaskan (L035132G100388) på Louis Roederers hemsida får man reda på att flaskan degorgerades 2010.
Dracks till en
fantastisk sexrättersmeny på fina Les Solistes by Pierre Gagnaire på Waldorf
Astoria i Berlin.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2017-2023
Mina intryck av andra årgångar (med länkar till
resp inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar