Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 15 oktober 2014

1995 Bruno Paillard Le Mesnil

(100 % chardonnay)

30 augusti 2014 (hemma)

Doft: Utvecklad, nötig och kryddig doft med efter hand rostade toner. Inslag av röda äpplen, ananas och mogna päron. Senare även gräddkola och rostat bröd.

Smak: Utvecklad, mycket frisk och aningen bitter smak av gula äpplen, mandlar och mogna päron. Medellång, mycket torr eftersmak med inslag av päronskal. Mycket syra.

Kommentar: Degorgerad i december 2003. Jag har druckit den här champagnen flera gånger tidigare, bl a i december 2009. Då var det fortfarande ett relativt ungt vin med stor potential. Idag har det utvecklats, men kanske inte riktigt till det stora vin jag trodde på då. Inte än i alla fall!

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2016-2020

Tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar