Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 27 december 2012

Jacquesson Cuvée no 735


(47 % chardonnay, 33 % pinot noir, 20 % pinot meunier)

När: 5 september 2012

Var: Hotel Companile i Dizy – ca 300 m från Jacquesson!

Doft: Brödig doft med inslag av röda äpplen, smörkola och citrus.

Smak: Torr och mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, bröd och citrus.

Kommentar: Det här är den åttonde cuvéen sedan Jacquesson började numrera sin ”standardcuvée”. Istället för att, som de flesta andra champagneproducenter, försöka skapa ett standardvin som smakar likadant varje år, vill Jacquesson skapa en blandning som är så bra som möjligt. Och för att belysa olikheterna och hjälpa oss konsumenter att hålla koll på de olika cuvéerna, började man numrera dem. Den första var 728 och nu har man alltså kommit fram till 735. Det är en riktigt bra champagne med mycket låg dosage (3,5 g/l). Till 72 procent baserad på druvor från 2007, 22 procent från 2006 och 6 procent från 2005. Degorgerad under andra kvartalet 2011.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2015 – 2018



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar