(47 % chardonnay, 33 %
pinot noir, 20 % pinot meunier)
När:
5 september 2012
Var:
Hotel Companile i Dizy – ca 300 m från Jacquesson!
Doft:
Brödig doft med inslag av röda äpplen, smörkola och citrus.
Smak:
Torr och mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, bröd och citrus.
Kommentar: Det här är den åttonde cuvéen sedan Jacquesson började numrera sin
”standardcuvée”. Istället för att, som de flesta andra champagneproducenter,
försöka skapa ett standardvin som smakar likadant varje år, vill Jacquesson
skapa en blandning som är så bra som möjligt. Och för att belysa olikheterna
och hjälpa oss konsumenter att hålla koll på de olika cuvéerna, började man
numrera dem. Den första var 728 och nu har man alltså kommit fram till 735. Det
är en riktigt bra champagne med mycket låg dosage (3,5 g/l). Till 72 procent
baserad på druvor från 2007, 22 procent från 2006 och 6 procent från 2005.
Degorgerad under andra kvartalet 2011.
Betyg idag: 86
Sannolikt bäst: 2015 – 2018
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar