Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 26 december 2012

1996 Lanson Gold Label


(53 % pinot noir, 47 % chardonnay)

När: 5 september 2012

Var: På le Parvis uteservering, framför katedralen i Reims

Doft: Brödig doft med inslag av jäst och övermogna äpplen.

Smak: Smak av mogna, gula äpplen och citrus.

Kommentar: Flaskan jag drack från hade varit öppen mer än ett dygn och givetvis tappat mycket kolsyra. Och samtidigt blivit av med merparten av den vassa syra, som sannolikt funnits kvar om flaskan varit nyöppnad. För kombinationen Lanson (som vägrar malolaktisk jäsning) och den supersura årgången 1996 borde fortfarande innebära ett mycket syrarikt vin!

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2014 – 2020




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar