Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 13 juli 2013

1998 Comtes de Champagne


(100 % chardonnay)

När: 22 juni 2013

Var: Hemma

Doft: Underbar! Kraftfull, komplex, nötig och fruktig doft med rostade toner. Inslag av rostat bröd, brynt smör, hasselnötter, lime, mineral och gula äpplen.

Smak: Något utvecklad, frisk smak med inslag av lime, gula äpplen, hasselnötter, apelsin och apelsinskal. Fortfarande mycket syra.

Kommentar: Det är alltid en upplevelse att få korka upp en flaska Comtes de Champagne, detta fantastiska och mytomspunna vin! Och 98:an är inget undantag. Vinet får dock fortfarande betecknas som ungt och smaken är ännu inte lika utvecklad som den underbara doften. Men jäklar vad bra det är!

Betyg idag: 95

Sannolikt bäst: 2018 – 2030


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar