(67 % pinot noir, 33 %
chardonnay)
När: 7 juni 2013
Var: Hemma
Doft: Brödig doft med efter hand lätt brända toner. Inslag av brioche, mogna gula äpplen, mineral, krusbär och gräddkola.
Smak: Väldigt rå till en början. I princip bara syra och ingen smak alls! Därefter torr, frisk smak med inslag av citrus, gröna äpplen och krusbär.
Kommentar: Philipponnats prestigecuvée och ett av världens mest lagringsdugliga (-krävande) viner. Philipponnat grundades 1910 av Pierre Philipponnat och 1935 köpte man vingården Clos des Goisses i Mareuil-sur-Ay. Och även ett mellanår som 2000 blev råvaran till detta vin exceptionell! Dosage på 4,5 g/l. Degorgerad i juni 2010. Måste luftas! Eller ännu hellre lagras, i åtminstone tio år till. Kraftfull, koncentrerad och full av potential!
Betyg idag: 88(+)
Sannolikt bäst: 2023 – 2030
När: 7 juni 2013
Var: Hemma
Doft: Brödig doft med efter hand lätt brända toner. Inslag av brioche, mogna gula äpplen, mineral, krusbär och gräddkola.
Smak: Väldigt rå till en början. I princip bara syra och ingen smak alls! Därefter torr, frisk smak med inslag av citrus, gröna äpplen och krusbär.
Kommentar: Philipponnats prestigecuvée och ett av världens mest lagringsdugliga (-krävande) viner. Philipponnat grundades 1910 av Pierre Philipponnat och 1935 köpte man vingården Clos des Goisses i Mareuil-sur-Ay. Och även ett mellanår som 2000 blev råvaran till detta vin exceptionell! Dosage på 4,5 g/l. Degorgerad i juni 2010. Måste luftas! Eller ännu hellre lagras, i åtminstone tio år till. Kraftfull, koncentrerad och full av potential!
Betyg idag: 88(+)
Sannolikt bäst: 2023 – 2030
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar