(100 % pinot noir)
När:
3 maj 2013
Var:
Hemma
Doft:
Bärig, bourgognelik doft med inslag av röda äpplen, jordgubbar och hallon.
Efter ett tag, när vinet stigit i temperatur, framträder brända toner och
inslag av rostat bröd.
Smak:
Outvecklad, rödvinslik smak med inslag av röda vinbär, jordgubbar, hallon,
lingon och blodgrape.
Kommentar: Det första som slår en är den fantastiska rubinröda färgen! För
att lyfta fram den samma har man påpassligt valt en flaska av ofärgat glas. Och
det är onekligen en spännande champagne! Fast det borde kanske snarare kategoriseras
som ett mousserande rödvin än en roséchampagne? För det är otroligt rödvinslikt,
till både utseende och smak. Men det är kul att någon vågar utmana konventionerna! Hur som helst, idag är det väldigt slutet och
outvecklat. Det här är ett vin som man ska lägga längst in i källaren och
glömma bort i sisådär 10-15 år. Min gissning är att det kommer smaka
fantastiskt framåt 2025!
Betyg idag: 83 (inkl två pluspoäng för den unika stilen)
Sannolikt bäst: 2023 – 2030
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar