Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 10 juni 2013

1996 Napoléon


(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

När: 18 maj 2013

Var: Hemma

Doft: Utvecklad, portvinslik doft med brända toner. Inslag av mogna äpplen, bröd och jäst.

Smak: Tydligt utvecklad och frisk smak med inslag av äpplen, jäst och citrus.

Kommentar: En 96:a på absoluta toppen av sin förmåga! Underbart god! Den här familjeägda firman håller till i Vertus. De har inga egna odlingar utan köper in samtliga druvor utifrån. Huset heter egentligen Ch. & A. Prieur och grundades 1825 av Jean-Louis Prieur, då endast 26 år gammal. ”Ch” och ”A” står för hans båda söner, Charles och Alphrède. Sedan 1907 säljer de sina viner under namnet Napoléon.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2013 – 2015



5 kommentarer:

  1. När ska du testa 2002 års flaska, väntar med spänning på denna recension/Patrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det finns faktiskt en flaska i källaren, men jag tänker nog låta den vila ett par år till först! :)

      Radera
  2. Ha ha, då får jag vänta... om du är har vägarna förbi Göteborg så får du prova en av mina flaskor :)

    SvaraRadera
  3. Uppdatering om Ch. & A. Prieur ...behövs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tänker du på? Syftar du på förändringar som hänt med producenten efter att denna champagne dracks, så är de inte relevanta för just detta inlägg (som syftar till att beskriva min upplevelse av champagnen och vad som gällde för producenten just då) men kan givetvis tas upp i framtida inlägg.

      Radera