Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 20 oktober 2015

2000 Cuvée St-Vincent

(100 % chardonnay)

18 september 2015 (hemma)

Doft: Kraftfull, komplex och utvecklad. Inslag av rostad ek, krut, nymalet kaffe, mintchoklad, citrus, champinjoner och gräddkola.

Smak: Utvecklad, frisk och torr. Mineral, gula äpplen, lite gräddkola och citrusskal. Lång, mycket torr eftersmak. Syran dominerar fortfarande över frukten.

Kommentar: Den här har utvecklats enormt mycket jämfört med när jag drack den första gången, i december 2010. Doften är fantastisk men helhetsmässigt kommer den så klart inte i närheten av den fabulösa 96:an. Den kan dock lyfta ett snäpp till om man ger den ett par års ytterligare lagring!

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2017-2022

Tidigare intryck av denna champagne:


Mina intryck av andra årgångar:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar