Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 2 september 2014

2002 Françoise Bedel L’Ame de la Terre

(42 % pinot noir, 36 % chardonnay, 22 % pinot meunier)

5 augusti 2014 (hemma)

Doft: Utvecklad, fruktig, brödig och något komplex doft med rostade toner. Inslag av malt, äpplen, choklad och citrus. Efter en tids luftning även gräddkola.

Smak: Kraftfull, fyllig, frisk och fruktig. Gula äpplen, citrus, aprikos och persika. Efter en tids luftning även gräddkola. Mycket syra! Medellång eftersmak med inslag av persikokärna.

Kommentar: En fantastisk champagne! Detta vin brukar, liksom Bedels övriga champagner, domineras av pinot meunier, men i den här årgången är istället andelen pinot noir förhållandevis hög. Degorgerad november 2010.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2018-20252 kommentarer:

  1. Samma årgång finns nu med degorgeringsdatum mars 2014 i småpartisläpp på Systembolaget. Mycket fin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu har den så att säga släppts "på riktigt"! Ovanstående flaska köpte jag på Systembolaget hösten 2013, men vad jag vet släpptes den endast i Sverige vid det tillfället! Så Frankrike och övriga världen har fått ge sig till tåls ända till nu. Ja, det är en fantastisk champagne, men jag tror man bör ligga på dessa nya flaskor åtminstone ett år (men gärna längre) innan man ger sig på dem!

      Radera