Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 10 september 2014

1996 Jacquesson Rosé

(61 % pinot noir, 39 % chardonnay)

9 augusti 2014 (hemma)

Doft: Utvecklad, bärig och komplex doft med sherrytoner. Även en del rostade toner. Inslag av torkad frukt, jordgubbar, bröd, lakrits och gräddkola.

Smak: Mycket frisk, utvecklad och bärig. Smultron, hallon, citrus och en aning choklad. Mycket syra!

Kommentar: Degorgerad i tredje kvartalet 2006. Dosage på 3,5 g/l.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2017-2025



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar