Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 27 september 2014

1996 Bruno Paillard Brut Assemblage

(52 % chardonnay, 48 % pinot noir)

16 augusti 2014 (hemma)

Doft: Till en början massor av mango! Senare även torkad frukt, mogna äpplen och citrus. Efter hand mer parfymerad och med inslag av lakrits.

Smak: Till att börja med är det en riktig syrabomb, utan vare sig struktur eller finess. Men efter en rejäl luftning och vid högre temperatur i glaset kommer fruktigheten och gräddigheten fram och champagnen visar upp en betydligt trevligare sida! Då upplever jag den som frisk, torr och relativt utvecklad med smak av mango, gula äpplen, citron, mandlar och citrusskal.

Kommentar: Den här flaskan skiljer sig ganska mycket från den jag drack i november 2013 (se nedanstående länk) trots att flaskorna kommer från samma låda. Degorgerad i oktober 2006.

Betyg idag: 86

Sannolikt bäst: 2018-2028

Tidigare intryck av denna champagne:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar