Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 14 februari 2013

1988 Dom Ruinart


(100 % chardonnay)

När: 11 januari 2013

Var: Hemma

Doft: En explosion av mango och apelsin med inslag av jästa äpplen. Efter två – tre timmar framträder en brödig doft med brända toner.

Smak: En underbar smak av (i tur och ordning) mango, honung, äpplen, apelsinskal och citron. Det är fortfarande mycket syra i eftersmaken.

Kommentar: Bland det bästa jag druckit! Ett majestätiskt vin idag men samtidigt med möjligheter till ytterligare potential! Fin guldgul färg.

Betyg idag: 97

Sannolikt bäst: 2012 – 2025


2 kommentarer:

  1. Härligt! Jag har aldrig varit jätteimponerad av Dom Ruinart, inte ens 1988:an, men får man en bra flaska så kan en champagne av den här kvaliteten vara precis hur bra som helst. Däremot gillar jag Dom Ruinart Rosé.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev faktiskt lite besviken på 90:an, när jag drack den för några år sedan, men för övrigt tycker jag att Dom Ruinart håller mycket hög nivå! Dom Ruinart Rosé har jag tyvärr aldrig testat.

      Radera