Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 19 augusti 2012

1996 Bollinger R.D
(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

När: 31 december 2010.

Var: Hemma.

Doft: Brödig doft med inslag av röda äpplen, jäst och smörkola.

Smak: Mycket frisk smak med inslag av röda äpplen och citrus. Mycket syra! Aningen bitter eftersmak med tydliga inslag av grapefrukt.

Kommentar: Enligt konstens alla regler sägs detta sendegorgerade vin (RD: recently disgorged, nyligen degorgerade) mogna relativt snabbt. Just denna flaska degorgerades den 8 juni 2007. Tre och ett halvt år senare borde oxideringen ha skapat ett i högsta grad utvecklat vin. Men så är det ju en 96:a… Denna sega, men ack så ljuvliga årgång! Konklusionen blir därför att det fortfarande är ett ungt vin som hade förtjänat att ligga kvar i källaren några år till.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2012 - 2017


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar